Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mira232

10. 7. 2009 8:17
ja

si o cirkvi myslim svoje, ale ty si vedle jak ta jedle

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

24. 6. 2009 15:28
Chudá církev?

Docela by mne zajímalo, jak většina diskutujících dospěla k tomu, že církev má být chudá. V Bibli se přece nic takového nepíše, právě naopak! (např. Sk 4,34-35 a jinde).

Chudí mají být jednotliví členové církve, a to ještě především "v duchu" - tj. mají být skromní, bez ohledu na množství majetku, který vlastní.

Církev ale už od počátku měla majetek, ze kterého prokazovala a prokazuje dobrodiní - asi nemá cenu, abych tu vyjmenovával příklady pomoci potřebným po celém světě. Klerici včetně papeže nevlastní prakticky žádný osobní majetek, podívejte se třeba na závěť zesnulého papeže Jana Pavla II. Nikdo z vás nezemře tak chudý (majetkem) jako on.

0 0
možnosti
A

Anup1

24. 6. 2009 14:07
Výstižně podáno!Karma!

Jsem také věřící,ale ne pod nějakou církev.organizací.Vy všichni její zastánci ,kteří považujete její chamtivost i jiné neřesti za normální,podívejte se také sami do Bible a uvidíte,co všechno její kazatelé (i v tom zbytku,co tam zůstalo po jejích úpravách)obcházejí!!Připraví si pro vás v kázáních totiž jen to,co oni potřebují,aby nepřišli o své řemeslo.

A co se týká toho majetku,Ježíš  mimo jiné říká:"...kdo ti odnímá svrchní oděv,neodpírej ani ten spodní.Dávej každému,kdo tě prosí a od toho,kdo ti odnímá věci,NEPOŽADUJ ZPĚT."(Lukáš,6 kap.;29,30.)Dále,kázání nebylo  jejich předchůdci,apoštoly,placené...."Co je tedy má odměna?Abych,když oznamuji evangelium,předkládal tu dobrou zprávu bezplatně" (1Korinťanům;9:18.)

Když jsem toto citovala panu kardinálovi Vlkovi,pravil,že to se vztahuje pouze  pro jednotlivce !?

0 0
možnosti
OM

proLogos

29. 6. 2009 11:00
Re: Výstižně podáno!Karma!

Se snahou o dialog: nevím, že by Bible byla nějak upravovaná. A pokud jsi věřící, a opíráš se o Bibli, jistě ti nejsou cizí verše, kdy Kristus zakládá jedinou církev (aby sdružovala lidi hledající Boží království), dává nad ní pravomoc Petrovi a učedníkům a deklaruje, že s nimi bude až do konce světa.

Proto mě udivuje, že nežiješ v církevním společenství a nesnažíš se přímo o jeho obrodu, pokud se ti zdá něco špatné. To je totiž jediná legitimní křesťanská cesta.

Všechno z Písma se vztahuje na jednotlivce. Ježíš nepromlouvá k institucím, promlouvá ke každému jednotlivému člověku. Ve stejném smyslu slova je blbost obvinit církev že je zkažená. Církev je svatá už tím, že ji založil Kristus, ona neprojde Posledním soudem - to jednotliví lidé. Církev je poplivaná pouze nepochopením svého okolí a špínou mnohých jejích členů.

Obviňte ji z pýchy a chamtivosti, ale nejdříve buďte sami bez viny.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

24. 6. 2009 10:52
Mám dojem, že bojujete s vlastními mýty.

Řekl bych, že Vy vůbec nevíte, co katolická církev hlásá, a obviňujete ji z nedodržování toho, co jen Vy si myslíte, že hlásá.

0 0
možnosti
A

atamka

24. 6. 2009 7:00
Ačkoli

v Boha věřím, církev je mi proti mysli... tedy jako celek, nikoli jednotlivci... jak už bylo mnohokrát řečeno, církev tvoří lidé, takže to podle toho vypadá;-DR^

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

24. 6. 2009 8:01
Re: Ačkoli

Ďábel také věří v Boha. A Církev je mu také velmi, velmi proti mysli...

0 0
možnosti
AR

Don don

23. 6. 2009 22:14
a jéjé

zase další odborníkRv

0 0
možnosti
F

frnek

23. 6. 2009 21:02
Mozna tomu veri.

Katolicka cirkev. Katolicka znamena universalni ktera, byla uznana Bohem az do roku 320 kdy se zni stala Rimskokatolicka a dela si co se ji zamane.Prvni kdo proti jejimu falesnemu uceni zasahl byl Luther atd. Papez je nastroj satana666 dela si ze Slova Boziho co se mu zachce. Pritom Buh se nemeni. Zadna cirkev nikoho nespasi.

Buh jedna s jednotlivci.Prvni cirkev se schazeli po domech atd. Buh neprebyva v chramech postavenych lidma a neda slavu zadnemu cloveku natoz Papezovi.;-DR^

0 0
možnosti
W

wiki5.5

23. 6. 2009 18:32
to je

zase zaujaty a neobjektivni blabol Rv

0 0
možnosti
AK

Alka.24

23. 6. 2009 18:41
Re: to je

no to je jenom zase jeden specialista na církevní právo. Pak se ani nedivím, že vyrovnání státu s církví trvá tak dlouho, když o tom rozhodují podobní lidé. 

0 0
možnosti
S

simsII

23. 6. 2009 18:22
To ET demokrat

Zcela s Vámi souhlasím. jak se může ještě dnes někdo nechat oblbovat někerými "církevními hodnostáři" nepochopím. jsme věřící, ale moje víra nespočívá v hlouposti, naivitě a demagogii. Víra je  víra a církev je církev. Pro mne to není společný pojem.

0 0
možnosti
K

kenev

23. 6. 2009 17:40
Verte neverte,veri.

I bezbozny vyzyvaji boha k souhalsu se svym pocinem.

Staci brblacka ve formatu zpovedy a jsem si vsichni rovny.

Vira? To je vyr v podobě kasy  otevrene pro vsechny. Silnejsi vyhrava.

Kolik zradel by bylo za jeden papa-kodr? Jaky je rozdil mezi uspesnymy podnikateli ve jménu Boha a skutecnymi? Vse ve jmenu vyra. Na nebesich.;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1062x
Mam rad uprimnost a nerad se pretvaruji