Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dagiss

20. 6. 2008 12:51
Podle

přečtení diskuze jen koukám,jak se to tady hezky rozděluje. Ale ano,každý má tak trochu pravdu.Velký pes v paneláku nemá co dělat,ti mini by se zase na zahradě u baráku asi ztratili v trávě,případně je přejedete sekačkou na trávu. Co se vodítka týká,tak sama nevím. Můj pes chodí s vodítkem i bez odmala a nemá s tím žádný problém,ale problém je,že kde je to zakázáno,bohužel,není nikde v nejbližším okolí prostor pro to,aby se vyběhal. U nás byl ten nejbližší asi 4 km.

Jinak samozřejmě vždy záeží na vedení psa a na výcviku. A pro ty,co psy v paneláku odsuzují úplně (malé i velké ),nezlobte se,ale kolik bylo případů,kdy pes byl u boudy,hlídal pozemek a půl roku neviděl žrádlo ani vodu od svého vlastního pána??Je jich čím dál víc,tak takovému psovi by bylo dobře i v tom paneláku,než hlady umírat a čekat,jestli mu někdo něco hodí.

0 0
možnosti

Trnitý Sirup

20. 6. 2008 11:41
rád vám pomohu

vyhrál jste první cenu - zdarma vyšetření na psychiatrii.

podle reakcí a toho jak tu uštěkáváte budete mít pravděpodobně v životě nějaký vážný problém. Je mi vás líto, vždy jsem byl sociálně citlivý a rád pomáhám postiženým lidem. Kdyžtak se mi prosím ozvěte na mejl, něco s tím můžeme zkusit udělat.

0 0
možnosti

Trnitý Sirup

20. 6. 2008 5:08
pejskaři a kuřáci

Pejskaři a kuřáci jsou stejně hloupě bezohlední a nabubřele nezodpovědní jedinci, kolikrát už jsem slyšel věty typu "jé on za to ten náš pejsek roztomilý nemůže, on se vás asi lek".

Psa do města si pořizuje jen asociální jedinec, pokud je ještě ke všemu zakomplexovaný, tak to bude nejspíš nějaké bojové plemeno.

Zkuste si zaject do Mnichova, sednout si v parku na trávu, vzít si knížku - jde to. Zkuste si na Letenské pláni najít nejaký nepos...aný kus trávy, sedněte si a nechte se olizovat kolemběhajícími podvraťáky ...

0 0
možnosti

Sampis

20. 6. 2008 9:48
Re: pejskaři a kuřáci

Vždycky tvrdím, že procentuelní zastoupení hovad je v každé skupině odpovídající zastoupení v celku. Pořízení psa, nebo cigareta z hovada slušného člověka neudělá. Ani vám by to nepomohlo

0 0
možnosti

akki

19. 6. 2008 22:20
Jsme zase u toho:

Kvůli hulvátům za volantem i pěším se vytvoří zákon o přednosti na přechodech, kvůli hulvátům, kteří si pořídí psa, budou všichni psi týráni na vodítku. Takže tahle diskuze je zbytečná, pokud jsou mezi námi hulváti, můžeme se těšit na další a další stupidní zákony a nařízení.Rv

0 0
možnosti

Sampis

20. 6. 2008 9:53
Re: Jsme zase u toho:

Přesné.

0 0
možnosti

ja_david

19. 6. 2008 17:31
Trapeni psu nezpsuobuji vyhlasky,

ale lide co si psi porizuji do mesta. Pokud nedokazete zit sami a potrebujete k tomu zneuzivat nejake zvire, tak mate problem. Vyreste si svuj problem a nebudete potrebovat psa. Pes v byte, ve meste je zneuzivanej chudak, zneuzivanej pro psychicke problemy nekoho jineho.

0 0
možnosti

Sampis

19. 6. 2008 17:45
Re: Trapeni psu nezpsuobuji vyhlasky,

A nyní tu o karkulce prosím ;-)

Já vím, máme demokracii. Každý má právo ze sebe dělat hlupáka a vyjadřovat se k čemu chce, ale opravdu se nemusíte vyjadřovat k tomu, čemu absolutně nerozumíte.

0 0
možnosti

Tholdrin

19. 6. 2008 15:57
Chápu

Tu normu.. jakožto člověk s kenofobií mě jakýkoliv pes výškově po kolena a výše děsí. Nezáleží jestli má košík nebo ne. Volně pobíhající nehlídaní psi, kteří jsou mi do půlky stehen jsou věc ze které na ulici šílím. Mimo jiné jsem přesvědčen že pes do města nepatří (ale neexistovat tzv "pražský chodníkový slalom" tak to tak asi neberu) Zdůvodňovat ale normu zájmy psa je hovadina. To že pak nejsou ve městě zřízeny pro ty psy výběhy (no jo... nejraději bych je tu neviděl ale jsou tu.. holt se s nimi musí počítat) ale je zakázáno je pouštět je už vysloveně proti-psí. Skoro bych řekl, že se někdo psy snaží z měst vytlačit...

0 0
možnosti

Sampis

19. 6. 2008 16:09
Re: Chápu

Krásně napsáno.

0 0
možnosti

tojsouveci

19. 6. 2008 15:22
Nesouhlasím

Každý pes je jiiný, každý má jinou povahu. To že váš byl hodný neznamená, že hodní jsou i ostatní psi. A s tím vodítkem je to jen o zvyku. Pokud bude pes zvyklý odmala na vodítko, tak mu na tom nic špatného nepřijde. Vy jste psa zřejmě od mala neuvazoval, tak se nedivte, že se mu to poté nelíbilo.

Chov psů bych omezil plošně. Je jich čím dál víc a nemám pocit, že by měli být v panelácích nějak šťastní. Tam prostě nepatří.

0 0
možnosti

eNden

19. 6. 2008 15:33
Re: Nesouhlasím

Přemýšlela jsem, kde mohla vzniknout taková fáma, jakože se psi v paneláku trápí a lidi je tímto pobytem mučí. Ve zděných domech to asi neplatí. Kdyby se tito myslitelé zajímali jak je to doopravdy, pak by přišli na to, že většina druhů (ras) psů celé dny prochrní a je jim jedno jestli v paneláku nebo ve vile. Pokud je pes pravidelně venčen tak je mu šumafuk kde bydlí.  Máme psa, který má celý den otevřené dveře do zahrady a hádejte kde nejraději chrupe, schválně mě pod nohama  v kuchyni, kde vařím. Je to mistr světa v překážení. Pso jsou na rozdíl od lidí šťastní i v panelákách, jen když jsou se svými páníčky, to jen lidi na paneláky frflaj, chtěli by ty vily....;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Majklova_proxy

19. 6. 2008 13:49
Aaa, pan je pejskar?

...a co to je, tahle "bojova plemena"? Pekne pitomej navrh, agresivni krizenec peti ras je nebezpecnejsi nez leckterej stafford. Cubku mas vyhovanou, to je dobre - ale kdyz uz pises, nepis kraviny.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

19. 6. 2008 13:49
Re: Aaa, pan je pejskar?

...psa mam taky. Velkyho. Howavarta.

0 0
možnosti

Shob34

19. 6. 2008 13:25
vsude v Evrope podobna vec uz davno plati

Psi do urcitych casti mest bez vodidka jednoduse nepatri. Co je na tom tak tezkeho pochopit?

Deti taky nepatri napr. na stavbu.

Kdo ma psa rad, tak mu zajiste nebude za tezko s nim vyjte na okraj mesta a tam se muze ten pes vydovadet. Nebo se jednoduse prestehovat na okraj mesta.

A nebo si psa nekupovat, kdyz mu clovek nemuze zabezpecit dobre podminky. Prasata nebo kravy ve meste taky nikdo chovat nebude.

0 0
možnosti

Sampis

19. 6. 2008 13:40
Re: vsude v Evrope podobna vec uz davno plati

První věta je pravdivá. Zbytek ne. Problé je totiž v tom, že města, až na vyjímky, nemají vyhrazený prostor pro venčení psů. Navíc tento zákon jim umožňuje vyžší pokuty, ale nedává jím žádné povinnosti, jak zařídit, aby nedocházelo ke konfliktům. A to ať jasným označenám míst, kde se psi probíhat na volno nesmí nebo smí, tak hustotou míst pro výběh.

0 0
možnosti

kacer.blog

19. 6. 2008 13:19
Karmu Vám "za snahu" dávám,

ale z té formy mi fakt vstávají vlasy hrůzou na hlavě... 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1062x
Mam rad uprimnost a nerad se pretvaruji